U okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja, KEDS i KESCO organizuju niz aktivnosti i izložbi u prostorijama zgrade, koristeći narandžastu boju kao globalni simbol ove kampanje.

Pored poruka za podizanje svesti, ispred ulaza u zgradu postavljen je i baner kojim se naši zaposleni i klijenti pozivaju da napišu svoje poruke protiv nasilja. Ovoga puta kampanja će biti mnogo sveobuhvatnija, jer je ovog meseca KESCO takođe podelio račune sa porukama protiv nasilja.

U tu svrhu, KEDS i KESCO su se pridružili pozivu Ministarstva pravde tako što su postavili poruka o podizanju svesti: „Prekini tišinu, prijavi nasilje“ na račune potrošača, tokom ovog meseca.

Ova globalna kampanja počinje danas 25. novembra, upravo na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, a ovi datumi su izabrani da se podsetimo da su prava žena ljudska prava i da ih celo društvo mora promovisati i štititi.

Svi mi, kao društvo, moramo da doprinesemo rešavanju i eliminisanju diskriminacije i da stavimo tačku na ovu pojavu.

KEDS i KESCO organizuju različite aktivnosti svake godine tokom globalne kampanje protiv rodno zasnovanog nasilja i stalni su promoteri ženskih prava, a takođe su i potpisnici 7 principa „UN Women“ za postizanje rodne ravnopravnosti na radnom mestu.