KEDS se maksimalno pripremio za dan izbora da bi imali stabilno snabdevanje električnom energijom za sva biračka mesta.

Iznad 1300 radnika će biti angažovano još od trenutka otvaranja biračkih mesta do njenih završetaka. Ekipe će biti na raspolaganju da bi odmah intervenisale u slučaju da se pojavi potreba na način da se obezbedi stabilno snabdevanje električnom energijom. Oni će biti raspodeljeni u svakom biračkom mestu na način da intervencija bude neposredna za sve što može biti potrebno.

Pored toga, KEDS je instalirao u biračkim mestima 1000 baterija, koje će se upotrebiti u slučaju potrebe. Iste će nakon završetka glasanja, biti ostavljene na korišćenje školama.

KEDS ima na raspolaganju I 70 mobilnih generatora, koji će biti korišćeni u neočekivanom slučaju u mreži na način kako bi postupak procesa glasanja nastavio prema planovima.

Na dan izbora, snabdevanje električnom energijom nadgledaće se u realnom vremenu preko najnaprednijeg programa Kosovanet I sistema za kontrolu podstanica SCADA, koji će pružiti detaljne podatke za svaku stvorenu situaciju.

KEDS apeluje kod svih gradjana da u slučaju nekog kvara pojavljenog u mreži da odmah obaveste kompaniju pozivajući Pozivni Centar na besplatnom broju 0800 791 00 ili označavanjem na društvenim mrežama KEDS-a.