Zaposleni u KEDS-u i KESCO-u danas su po godišnjoj tradiciji dali krv, priskočivši u pomoć svim pacijentima kojima je ona hitno potrebna. S obzirom da se ova telesna tečnost ne može proizvesti u farmaceutskoj industriji, njen jedini izvor je dobrovoljna donacija.

Različite krvne grupe i veliki broj davalaca u KEDS-u & KESCO-u, pomažu Kosovskom nacionalnom centru za transfuziju krvi u Prištini, da prikupi dovoljne količine krvi za određeni period.

Jedan od davalaca krvi danas je bio i izvršni direktor KEDS-a, gospodin Alpin Dogan, koji je rekao da će kompanija koju vodi uvek držati otvorena vrata za ovakve volonterske aktivnosti.

„Srećan sam što ova godišnja aktivnost, ne računajući poslednje dve godine, koje su zbog pandemije morale da budu otkazane, konstantno privlači pažnju naših kolega u kompaniji. Volontiranje u bilo kom obliku je uvek dobro za zajednicu, ali ovo za davanje krvi ostaje najposebnije, jer pomažemo nekome kome je potrebna pomoć, a štaviše, spasavamo živote“, rekao je on.

U međuvremenu, Islam Gashi, vatrogasac u KEDS-u, danas je dao krv po 45. put. Rekao je da je redovni davalac krvi već 23 godine.

„Danas je 45. put da dobrovoljno dajem krv jer želim da spasem živote i pomognem onima kojima je krv potrebna. Veoma sam srećan što je interesovanje kolega veoma veliko od prve inicijative KEDS-a, da se ova aktivnost realizuje“, rekao je on.

A Ganimete Avdiu, službenica za marketing u Kosovskom nacionalnom centru za transfuziju krvi u Prištini, izrazila je zahvalnost zaposlenima u KEDS-u & KESCO-u, koji su se pridružili današnjoj akciji.

„Kao što smo svake godine organizovali u KEDS-u & KESCO-u, danas smo zajedno ovde sa volonterima za davanje krvi da pomognemo svim pacijentima kojima je ona potrebna. Hvala svim zaposlenima u KEDS-u & KESCO-u, koji uvek pozitivno odgovaraju na ovakve akcije. Pozivam i sve dobrovoljne davaoce, koji su potpuno zdravi, da nam se pridruže u svim centrima za davanje krvi“, poručila je ona.

KEDS je konstantno blizak zajednici putem raznih aktivnosti, tako da će se naše saosećanje sa onima kojima je potrebna krv nastaviti i ubuduće.