KEDS po vazhdon avancimin e mëtutjeshëm të bashkëpunimit me Odat Ekonomike në Kosovë. Kryeshefi Ekzekutiv i KEDS, z.Alpin Dogan, priti në takim informues edhe Kryetarin e Odës Ekonomike Amerikane të Kosovës, z. Arian Zeka, me të cilin diskutuan rreth gjendjes aktuale energjetike në vend.

Gjatë takimit u diskutua nevoja për thellimin e bashkëpunimit përmes aktiviteteve të përbashkëta, ndërsa u theksua rëndësia e gjetjes së mundësive për tejkalimin e krizës energjetike, veçanërisht te bizneset, në mënyrë që situata për to të jetë sa më e përballueshme.

Në këtë drejtim, ndër veprimet e para që do të ndërmerren ditëve në vijim, është organizimi i një tryeze me bizneset që do të shërbejë për informim dhe koordinim të mëtutjeshëm rreth situatës energjetike.

Udhëheqësit e KEDS dhe Odës Ekonomike Amerikane të Kosovës, u zotuan për projekte të përbashkëta, që avancojnë botën e biznesit dhe sektorin energjetik në Kosovë.