Përgjegjësia shoqërore
KEDS gjelbëron kopshtet e tri shkollave
18-04-2019
KEDS edhe këtë vit është pjesë e aktiviteteve për Ditën e Tokës. Kompania ka vendosur që të japë kontributin e vet në gjelbërimin e hapësirave për nxënës. Aktiviteti ka filluar të mërkurën ku është bërë mbjellja e fidanëve dhe luleve në shkollën fillore “Kuvendi i Arbrit” në Ferizaj. I njëjti do
Lexo më shume

Studentët e KEDS Academy në vizitë profesionale në Turqi
11-10-2018
Dhjetë studentë të gjeneratës së pestë të KEDS Academy kanë qëndruar në Turqi fundjavën e kaluar. Përgjatë tri ditëve, studentët e këtij programi mësimor kanë zhvilluar vizita në kompanitë Limak dhe Çalik, si dhe kanë mbajtur trajnime që atyre do t’u shërbejnë për ngritje profesionale. Vizitën e pa
Lexo më shume

Fëmijët e stafit të KEDS fillojnë kursin në elektrikë dhe robotikë
04-07-2018
Tridhjetë fëmijë të moshave 7 deri 10 vjeç këtë javë kanë nisur hapat e parë në programin edukues KEDS Kids Academy, ku ata do të marrin mësime bazike në elektrikë dhe robotikë.
Lexo më shume

KEDS vazhdon të ndihmojë procesin mësimor në Kosovë duke krijuar laboratorë të kompjuterëve
30-06-2018
Edhe nxënësit e tri shkolla të komunës së Deçanit përfitojnë nga KEDS-i kompjuterë me qëllim të përmirësimit të procesit mësimor, si dhe për t’ju ndihmuar në rrugën e tyre të edukimit. Kësaj radhe zyrtarët e KEDS-it me 10 kompjuterë pajisën SHMU “Sylejman Vokshi” në Prilep të Deçanit , pastaj në sh
Lexo më shume

KEDS ka vazhduar me donacione nëpër shkollat e Kosovës
23-05-2018
Kësaj radhe stafi i KEDS-it shkoi në komunën e Junikut, ku dhuroi edhe 10 kompjuterë për gjimnazin “ Kuvendi i Junikut”, ku kohë më parë kishte dhururar edhe 10 të tjerë. Kështu që 20 kompjuterët plotësuan nevojat e shkollës, sidomos për kabinetin e informatikës. Drejtori i shkollës, Naim Kuçi, sh
Lexo më shume

KEDS mbolli 22 drunj për nder të Ditës së Tokës
22-05-2018
KEDS shënoi Ditën e Tokës, duke mbjellë 22 drunj në kampusin e Fakultetit Teknik të Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishina”. KEDS me shumë dëshirë dhe vullnet pranoi të merr pjesë në organizimin e Komunës së Prishtinës, “Bëhu edhe ti mik i tokës”. Studentët e KEDS Academy ishin ata që morën
Lexo më shume

KEDS dhuron pajisje mësimore për nxënësit e Deçanit
10-05-2018
KEDS ka vazhduar të ndihmojë procesin edukativo -arsimor në Kosovë. Janë 25 kompjuterë dhe disa tavolina dhe dollapë që KEDS ka dhuruar për nevojat e nxënësve për tri shkollat e kësaj komune. Ky aktivitet ka gëzuar tej-mase nxënësit. Milot Fetaj, nxënës i gjimnazit “Vëllezërit Frashëri”, të kom
Lexo më shume

KEDS-i gjithmonë i gatshëm për dhurimin e gjakut
25-01-2018
Fatmire Korça, (20 vjeç) në pozitën teknike për AMR kalibrim në KEDS ndjehet shumë e emocionuar, pasi ajo sot dhuroi gjak për herë në jetën e saj, në aksionin e rregullt vjetor për dhurim të gjakut të organizuar në ambientet e KEDS-it, në bashkëpunim me Qendrën Kombëtare të Kosovës për Transfuzionin
Lexo më shume

KEDS këshillon nxënësit si ta kursejnë energjinë elektrike
25-10-2017
Anesa Mustafa, nxënëse e klasës së katërt nga Bardhoshi i Prishtinës, tashmë di si ta përdorë në mënyrën më të mirë të mundshme energjinë elektrike. Ajo e ka mësuar këtë, pasi në kuadër të Përgjegjësisë Shoqërore të Korporatës, KEDS ka filluar projektin e “Efiçiencës së Energjisë Elektrike” me nxënë
Lexo më shume

KEDS dërgoi 10 studentë të KEDS Academy në Turqi për avancim të njohurive
04-10-2017
Edhe këtë vit, si tri vitet e mëparshme, 10 studentë të përzgjedhur të KEDS Academy IV udhëtuan për disa ditë në vizitë në Stamboll të Turqisë. Qëllimi i këtij udhëtimi ishte njohja nga afër e kompanive prestigjioze Çalik Holding dhe Limak Energy dhe në Universitetin Bogaziçi. Prezenca dhe marrja
Lexo më shume

Me një ndihmë të vogël, mund të dalin shkrimtarë të mëdhenj
23-06-2017
Stafi i KEDS-it u kthyen përsëri në shkollën “ Drenica” në Morinë, ku më 1 qershor hapën bibliotekën në këtë shkollë. Kësaj radhe morën pjesë në promovimin e përmbledhjes librit me poezi “Abetare Jam”, të nxënëses të klasës së gjashtë të kësaj shkolle, Alketa Kuçica. Alketa kishte në dorëshkrim 1
Lexo më shume

KEDS gëzon banorët në Shtëpinë e të Moshuarve në Prishtinë
16-06-2017
Pas hapjes së dy bibliotekave më 1 qershor në shkollën “Drenica” në Skenderaj dhe në Reznik të Vushtrrisë, aktiviteti i radhës nga punëtorët e KEDS-it ishte në Shtëpinë e të Moshuarve në Prishtinë. Me qëllimin që t’i gëzojnë ata dhe t’ua thyejnë rutinën, KEDS organizoi një mbrëmje në ambientet e
Lexo më shume

KEDS hapi dy biblioteka për nxënësit e Morinës dhe Reznikut
01-06-2017
Këto dy shkolla tashmë kanë në këndet e tyre të leximit të ndërtuara po nga KEDS-i, mbi 1000 libra të grumbulluara nga aksioni vullnetar i punëtorëve të kompanisë. Nxënësit e shkollave të Morinës së Skenderajt dhe Reznikut të Vushtrrisë e kanë festuar Ditën Ndërkombëtare të Fëmijëve në mënyrën më
Lexo më shume

Punëtorët e KEDS-it riparojnë me duart e tyre shkollën në Kamenicë
23-04-2017
Mbi 500 nxënës të shkollës fillore “Fan Stilian Noli” të Kamenicës nga e hëna do të kenë kushte shumë më të mira mësimi. Kjo, pasi shkolla e tyre është renovuar nga punëtorët e KEDS-it, të cilët të dielën, në vend të pushimit, kanë zgjedhur të punojnë në mënyrë vullnetare, vetëm që nxënësit të kenë
Lexo më shume

KEDS vazhdon traditën e dhurimit të gjakut
20-01-2017
Dhurimi vullnetar i gjakut është kthyer tashmë në një traditë të përmotshme bashkëpunimi midis KEDS dhe Qendrës Kombëtare të Kosovës për Transfuzionin e Gjakut. Edhe këtë vit ftesës iu përgjigjën një numër i madh i punonjësve të kësaj kompanie. Qysh në mëngjes u vërejt fluksi i punëtorëve vullnet
Lexo më shume

KEDS shpërndau qindra dhurata dhe libra për fëmijë
22-12-2016
KEDS ka shpërndarë të martën 420 dhurata dhe po aq libra për fëmijët e organizatës “The Ideas Partnership”, në qendrat e saj në Fushë -Kosovë dhe Janjevë. Shpërndarjen e dhuratave për fëmijët e këtyre dy qendrave e ka bërë personalisht drejtori i përgjithshëm i KEDS-it, George Karagutoff. “Ne ven
Lexo më shume

KEDS i pajis me kompjuterë disa shkolla të Kosovës
21-12-2016
Dhjetëra kompjuterë kanë plotësuar laboratorë në 6 shkolla në pjesë të ndryshme të Kosovës. Nga ky donacion i KEDS-it do të përfitojnë mijëra nxënës. Një klasë e mbushur plot diell perëndimor në shkollën “Ukshin Miftari”, në Skivjan të Gjakovës dukej të hënën ndryshe nga të tjerat. Aty, në vend të
Lexo më shume

Në Bogë studentët krijuan një urë bashkimi idesh dhe shkathtësish
18-02-2016
KEDS organizoi një vikend pune me 45 studentë e nxënës që janë pjesë e gjeneratës së tretë të KEDS Academisë. Qëllimi ishte që me një vikend relaksues në Bogën e bukur të vlerësohen aftësitë e shkathtësitë e studentëve për të nxënë, për të mbajtur mend e për t’i përçuar ato tek të tjerët. Për t’i
Lexo më shume

Punonjësit e KEDS-it për herë të tretë dhurojnë gjak
25-01-2016
Është hera e tretë me radhë që punëtorët e kësaj kompanie solidarizohen me njerëzit që kanë nevojë për gjak. Më 22 janar aksioni vullnetar për grumbullimin e gjakut u organizua nga Departamenti i Komunikimeve të KEDS-it dhe Qendrës së Transfuzioni të Gjakut në Prishtinë. Punëtorët e KEDS-it u
Lexo më shume

KEDS shpërndau 420 dhuratat për fëmijët në Fushë Kosovë e Qyshk
16-12-2015
KEDS shpërndau 420 dhuratat për fëmijët në Fushë Kosovë e Qyshk Egzona, pesëvjeçare nga Fushë Kosova është gëzuar të mërkurën. Ajo ishte në mesin e 230 fëmijëve të programit të OJQ-së The Ideas Partnership që mbështetë komunitetin RAE. “Po, jam shumë e lumtur”, thotë ajo, duke i shkëlqyer sytë e
Lexo më shume

KEDS i dhuron libra fëmijëve
15-12-2015
Në çantën e dhuratave për Vitin e Ri fëmijët e Fushë-Kosovës dhe të Qyshkut kanë gjetur nga një libër. Ata janë përzgjedhur duke iu përshtatur moshës, prej parashkollorëve e deri në klasën e pestë. Kishte aty librat edukativ të serive për të mësuar fjalët, përrallat e bukura të vëllezërve G
Lexo më shume

Blerja e çanatave për dhurata
14-12-2015
KEDS-i ka blerë 420 çanta të pëlhurës që janë punuara nga gratë e komunitetit RAE. Ata janë përdorur për të vendosur dhuratat për fëmijët e Fushë-Kosovës dhe të Shkollës fillore të Qyshkut festat e fundvitit. Me blerjen e këtyre çantave kompania ka dhënë një ndihmë modeste duke ndihmuar dh
Lexo më shume

Diplomoi gjenerata e dytë e Akademisë së KEDS-it
14-10-2015
https://www.youtube.com/watch?v=CWgsFU9Lvvk Duke filluar nga sot, 50 të rinj kosovarë janë më të përgatitur për tregun e punës. Janë këta pjesëtarët e gjeneratës së dytë të Akademisë së KEDS-it, të cilëve iu shpërndanë të mërkurën diplomat e njohura ndërkombëtarisht. “KEDS ka qenë pjesë e
Lexo më shume

KEDS sponsorizon natën e dytë të festivalit Jazz Turk në Kosovë
15-04-2015
Shtëpia e kulturës Xhemail Berisha në Prizren ishte nikoqire e natës së dytë të Jazz festivalit Turk në Kosovë.
Lexo më shume

KEDS ndihmon Shkollën e Kompetencës në Prizren
19-03-2015
Një pllakë që tregon ndihmën e KEDS-it është vendosur gjatë marsit në korridorin e Shkollës së Kompetencës në Prizren. Falë intervenimit të punëtorëve të kompanisë, shkolla sot funksionin normalisht, përderisa nxënësit e saj mund të zhvillojnë mësimin, si teorik, ashtu edhe praktik pa ndonjë pengesë
Lexo më shume

Mbrëmje bamirësie për fëmijët me sindromën down
19-03-2015
KEDS dhe KESCO kanë qenë pjesë e mbrëmjes të organizuar në hotelin Swiss Diamond që u mbajt në muajin mars në Prishtinë, të organizuar nga Shoqata “Down Syndrome Kosova”. Kjo ishte një mbrëmje Bamirësie për të mbledhur fonde për ndërtimin e qendrës që do të ofrojë shërbime për komunitetin dhe fëmi
Lexo më shume

Akademia e KEDS-it kaloi vikendin në Bogë
21-02-2015
Studentët e Akademisë së KEDS-it kanë kaluar fundjavën në Bogë të Rugovës. Udhëtimi i organizuar nga KEDS-i është bërë me qëllim të një edukimi më ndryshe. Gjithçka ishte lojë, edhe mësimi u zhvillua duke lozur.
Lexo më shume

KEDS elektrifikoi palestrën sportive në Obiliq
04-12-2014
KEDS ka vendosur në afat rekord trafon e re dhe të gjitha pajisjet e tensionit të lartë dhe të ulët në mënyrë që palestra sportive e Obiliqit të furnizohet me energji elektrike
Lexo më shume

Fillon zyrtarisht edicioni i dytë i Akademisë së KEDS
07-11-2014
Këtë fundjavë, 50 pjesëmarrësit e përzgjedhur do të fillojnë zyrtarisht programin e edicionit të dytë të Akademisë së KEDS, fituese e 4 çmimeve prestigjioze ndërkombëtare në fushën e përgjegjësisë shoqërore. Studentët e përzgjedhur janë më të suksesshmit në mesin e qindra aplikantëve.
Lexo më shume

Akademia e KEDS pranon katër Çmimet Stevie në Paris
11-10-2014
Zyrtarët e KEDS dhe bashkëpunëtorët kanë pranuar katër Çmimet Stevie në ceremoninë zyrtare të organizuar në Paris, Francë.
Lexo më shume

Akademia e KEDS prek modernitetin në Turqi
25-09-2014
Studentët më të dalluar të Akademisë së KEDS-it kanë parë për së afërmi teknologjinë më bashkëkohore të distribuimit të energjisë elektrike dhe metodat më efikase të menaxhimit të kompanive të kësaj natyre në Turqi. Gjatë qëndrimit të tyre njëjavor në Stamboll, Bursa dhe Samsun, 10 pjesëtarët e Akad
Lexo më shume

Diplomuan pjesëmarrësit e gjeneratës së parë të Akademisë së KEDS
25-06-2014
Më 25 qershor 2014, në ceremoninë zyrtare të organizuar nga Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji Elektrike, në hotelin Emerald në Prishtinë diplomuan 50 pjesëmarrësit e gjeneratës së parë të Akademisë së KEDS në Prishtinë.
Lexo më shume

Kosova- Turqia, një miqësore e paharrueshme
23-05-2014
E mërkura e 21 majit ishte ditë e veçantë jo vetëm për Mitrovicën, por për tërë Kosovën. Në vendin tonë kishte zbarkuar të luante ndeshjen miqësore të futbollit një nga kombëtaret më prestigjioze të botës, ajo e Turqisë.
Lexo më shume

KEDS sponsorizon natën e dytë të festivalit Jazz Turk në Kosovë
15-04-2014
Shtëpia e kulturës Xhemail Berisha në Prizren ishte nikoqire e natës së dytë të Jazz festivalit Turk në Kosovë.
Lexo më shume

KEDS Akademi mban ligjëratat e para
05-02-2014
Profesorët nga Universiteti Bogaziçi në Turqi gjatë vikendit (më 1 dhe 2 shkurt) mbajtën ligjëratat e para për studentët pjesëmarrës në Akademinë e KEDS në Prishtinë. Njëzet studentë nga Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike, Universiteti Publik i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe tridhjetë nxënës të sh
Lexo më shume

KEDS themelon KEDS Akademinë
03-02-2014
KEDS Akademia është iniciativë e KEDS për zgjidhje efektive të problemeve me të cilat ballafaqohen studentët e talentuar në Kosovë, duke ofruar njohuri praktike dhe ekspertizë përmes trajnimeve dhe programeve të praktikës. Programi ka për qëllim zvogëlimin e nivelit të papunësisë në Kosovë duke ofru
Lexo më shume

KEDS pajiset me vetura të reja
29-01-2014
Një kontingjent prej 150 veturash ka mbërritur nga Turqia, të cilat KEDS i ka porositur për nevojat e punëtorëve në terren. Prej tyre 50 janë të tipit RENAULT CLIO, kurse 100 të tjera janë të tipit RENAULT KANGOO.
Lexo më shume

KEDS bleu mbi 1000 çanta nga gratë e komunitetit RAE
23-01-2014
Krahas furnizimit me energji elektrike, KEDS nuk ka lënë anash as aktivitet shtesë që kanë të bëjnë me përgjegjësitë shoqërore. Me blerjen e mbi 1000 çantave, që janë prodhime të grave të komunitetit rom, ashkalinj dhe egjiptian, KEDS ka ndihmuar këta njerëz, të cilët nuk kanë kurrfarë të ardhura
Lexo më shume

Punëtorët e KEDS i përgjigjen thirrjes për dhurimin e gjakut
16-01-2014
Departamenti për Komunikime i KEDS dhe Qendra Kombëtare për Transfuzion të Gjakut kanë organizuar një aksion për dhurimin vullnetar të gjakut nga punëtorët e kësaj kompanie të re që operon në Kosovë prej më pak se një vit. Ky veprim është zhvilluar në Zyrën Qendrore të KEDS (objekti i Elektrokosovës
Lexo më shume

KEDS shpërndan dhurata në Krushë për festat e fundvitit
19-12-2013
Të enjten, më 19 dhjetor 2013, KEDS ka shpërndarë rreth 580 dhurata për nxënës të ciklit të ulët dhe parashkollorë në dy shkolla fillore në Krushë të Vogël dhe Krushë të Madhe, ndër fshatrat e prekura më së shumti në luftën e fundit në Kosovë. Është viti i parë i funksionimit të KEDS dhe këto janë
Lexo më shume

KEDS shtron iftar për qytetarë
28-07-2013
Për nder të muajit të bekuar të Ramazanit, stafi i KEDS shtron iftar për qytetarët, në shenjë respekti për besimtarët islamë, të cilët po agjërojnë këtë muaj të shenjtë. Ky është një akt i bamirësisë dhe tolerancës fetare, kur dihet së në këtë muaj të madhërishëm e gjithë bota shpirtërore besimt
Lexo më shume

KEDS mori pjesë në aksionin për pastrimin e Kosovës
24-05-2013
24 Maj 2013 - Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Enenrgji Elektrike (KEDS) ka marrë pjesë të premten në aksionin për pastrimin e vendit. KEDS me këtë ka dëshmuar se pos marrjes së përgjegjësisë për furnizim me energji elektrike do të jetë fuqishëm përkrahëse dhe pjesë aktive edhe në ak
Lexo më shume

Keds Call Center
Shërbime online
Mirëmbajtja e planifikuar e rrjetit

Informata lidhur me ndërprerjet e planifikuara në rrjet

Projektet e KEDS

Projektet e KEDS

Vende të lira të punës

Vende të lira të punës

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike SH.A
Kosovo Electricity Distribution and Supply Company J.S.C
Kosovsko Preduzece za Distribuciju i Snabdevanje Elektricnom Energijom D.D
Qendra e Thirrjeve: 0800 791 00