Lajme & Ngjarje
KEDS ndërtoi linjën e re të tensionit të lartë për 40 fshatra të Shalës së Bajgorës 13-03-2019

 
Një rrjet komplet i ri tashmë shtrihet buzë rrugës që gjarpëron nga Mitrovica në drejtim të majave më të larta të Bjeshkëve të Shalës së Bajgorës.

Linja e re e tensionit 10 kilovolt, nis në Shupkovc dhe përfundon në Bajgorë. Ajo do t’i furnizojë me energji elektrike dyzetë fshatra të Shalës, si Bare, Vidishiq, Rahovë, Zhazhë, Selac, Bajgorë, Kaqanollë, Kovaqicë, Vllahi, etj. Përfitues janë mbi 1,700 familje dhe biznese të asaj ane apo afro 10 000 banorë.

Në vend të shtyllave të vjetra të pandërruara tash e 50 vjet, janë vendosur kabllo nëntokësore në gjatësinë mbi 7 km dhe pjesa tjetër në shtylla të reja të betonit.

Kjo i ka entuziazmuar edhe banorët e asaj ane. Ata flasin për të mirat që ka sjellë ky investim i KEDS-it.

Nazmi Nimani, pensionist i parakohshëm i Trepçës, nga fshati Rekë, Mitrovicë, shprehet të jetë i kënaqur me rrjetin e ri dhe thotë se tash çdo gjë është në rregull.

“Rrjeti ka qenë me shtylla druri ato rrëzoheshin dhe thyheshin kur frynte era apo kishte kushte më të rënduara atmosferike. Ai rrjet ishte ashtu që nga fillimi i viteve të 60-ta. Tash jemi shumë të kënaqur. Linjat janë shumë funksionale, përderisa çdo gjë është në rregull”.   

 Edhe banori tjetër i po këtij fshati, Muhamet Selmani, është i kënaqur me shërbimet e KEDS-it.

“Po ka pasur rregullime, jemi shumë të kënaqur me shërbimet e reja që po afron KEDS dhe me rrjetin e ri të vendosur”. 

Me këtë projekt është bërë rikonstruimi i rrjetit 10kV, ndërtimi i rrjetit të  ri ajror dhe kabllovik dhe janë ndërtuar dy trafostacione 10/0,4 kV  me fuqi 400 kVA dhe një stabiliment shpërndarës 10kV. Gjatësia e  rrjetit  ajror është 12 km, ndërsa i rrjetit kabllovik është 7,35 km.

Tani rrjeti i ri mundëson shërbime më të sigurta dhe më kualitative. Gjithashtu me realizimin e këtij projekti zvogëlohen edhe humbjet teknike dhe komerciale në largpërçuesin LP 10(20) kV.

Rrjeti i vjetër ka qenë nëpër terrene malore –kodrinore dhe për këtë ka qenë shumë e vështirë  për t’i evituar problemet në rrjet. Me ndërtimin  e rrjetit të ri traseja e te cilit  është bërë përskaj rrugës rajonale do të mundësojë qasjen më të lehtë për mirëmbajtje.

Ndërtimi i këtij rrjeti ka mundësuar shkëputjen e konsumatorëve të KEDS-it të cilët janë furnizuar nga rrjeti elektrik i Trepçës.


 
Keds Call Center
Shërbime online
Related News
Arkivi i Lajmeve & Ngjarjeve
Mirëmbajtja e planifikuar e rrjetit

Informata lidhur me ndërprerjet e planifikuara në rrjet

Projektet e KEDS

Projektet e KEDS

Vende të lira të punës

Vende të lira të punës

Kompania Kosovare për Distribuim dhe Furnizim me Energji elektrike SH.A
Kosovo Electricity Distribution and Supply Company J.S.C
Kosovsko Preduzece za Distribuciju i Snabdevanje Elektricnom Energijom D.D
Qendra e Thirrjeve: 0800 791 00